3e Netwerkbijeenkomst | E-Fuels | Port of Harlingen

Waterstof in de Haven van Harlingen – Thema:  E-fuels

Datum donderdag 30 juni 2022
Tijden wordt later bekend gemaakt
Locatie Damen Shipyards, Harlingen
Doelgroep Havenautoriteiten, Scheepswerven, Waddenzeehavens, Beleidsmakers, (Maritieme) Opleidingsinstituten, Bedrijfsleven gerelateerd aan waterstof en energietransitie.

Na een succesvolle 2e Green Shipping Waddenzee netwerkbijeenkomst in de haven van Den Helder op 30 maart 2022, zijn wij deze keer te gast in de Port of Harlingen. De derde netwerkbijeenkomst zal gaan over het thema ”E-fuels”.

 

E-fuels:
Synthetische brandstoffen zoals e-fuels kunnen een cruciale rol gaan spelen bij het verduurzamen van  zwaar transport en dus ook in de maritieme sector. (TNO). Deze zogeheten e-fuels worden geproduceerd met duurzaam opgewekte stroom en CO2 die uit de lucht of fabrieksschoorstenen wordt gewonnen. E-fuels zijn geproduceerd met elektriciteit, zoals synthetische methanol, diesel, LNG (liquified natural gas) en kerosine. Stuk voor stuk zijn dit brandstoffen die nu nog worden gemaakt op basis van olie- en gasproducten die uit de grond worden gehaald.

 

Registratie:
Deelname voor dit event is op uitnodiging. Wilt u graag de netwerkbijeenkomst bijwonen? Mail dan naar greenshipping@fme.nl.