Ontwikkeling Maritieme Methanolsystemen

Heeg 

In het Waddengebied speelt professionele en recreatieve scheepsvaart een grote rol. Het is vitaal voor de groei van het gebied, maar heeft een grote impact op het milieu.
Partners
Image
Image
Image
Image
Image

Methanol Brandstofcel
Een brandstofcel (Fuel Cell) zet chemische energie om in elektrische energie zonder veel efficiëntieverlies en zonder tussenstappen. Deze stroomgenerator heeft waterstof of methanol nodig om elektrische energie te kunnen opwekken. Binnen het Green Shipping Waddenzee project onderzoekt Electric Ship Facilities groene methanol als energiedrager voor de brandstofcel.

Ontwikkeling Maritieme Methanolsystemen
Electric Ship Facilities zet in op de brandstofcel voor verduurzaming. Ontdek de verschillende fases van de ontwikkeling van de maritieme Methanolsystemen:

Ontwikkelen en onderzoek Methanol brandstofcel
Electric Ship Facilities heeft na onderzoek of groene methanol in combinatie met brandstofcel technologie geschikt is als stroombron aan boord. Na een positief resultaat zitten we nu in de implementatie fase om een betrouwbaar stroomnette verzorgen aan boord van schepen of als range extender bij elektrische aangedreven schepen.

Testopstelling in een van de pilotschepen: Northman 1200 Electric & Fuel Cell powered
Binnenkort wordt de methanol brandstofcel geïnstalleerd in een van de pilotschepen. Deze testopstelling zal veel kennis opleveren en zal bijdragen aan de potentie van groene methanol als energiedrager van de toekomst.

Duurtesten
Het pilotschip, de Northman 1200 Electric & Fuel Cell powered zal door middel van intensieve duurtesten getest worden. Door middel van dit project zal de potentie van Groene Methanol als energiedrager van de toekomst gaan groeien.

Schone energieoplossingen voor bruine vloot en de visserij
De innovatieve technologie met Methanol Based Fuel Cells zijn ook geschikt voor aandrijf-en energie systemen voor de verduurzaming van de bruine vloot en de visserij. Het groene methanol pilot project van Electric Ship Facilities is van grote betekenis. Op korte termijn zullen er ook energiesystemen voor grotere maritieme applicaties beschikbaar komen.

Partners
Het project wordt uitgevoerd door Electric Ship Facilities in samenwerking met de volgende partners: Bureau Scheepvaart Certificering, Conoship International en Stokkel Engineering en FME.

Downloads

Management Samenvatting

Uitgebreide informatie over de Ontwikkeling van Maritieme Methanolsystemen vindt u hier.

Downloaden