ESF Start-up prijs 2020

Electric Ship Facilities levert techniek voor de Boot van het Jaar – Start-up prijs 2020

De jury van de Boot van het Jaar verkiezing van de Hiswa te Water heeft Natural Yachts uit Heeg unaniem verkozen tot winnaar van de Boot van het Jaar – Start-up prijs 2020. De grondslag hiervoor lag in de combinatie van het toepassen van nieuwe technologie om het varen zonder milieubelasting mogelijk te maken en de wijze waarop mensen hiermee in aanraking kunnen komen via demonstratie , verhuur en verkoop.

Juryrapport

Elk jaar worden de prijzen van de Boot van het Jaar verkiezing uitgereikt tijdens de Hiswa te Water botenbeurs. Dit jaar werden de vijf categorieën ‘Boot van het Jaar’, ‘Innovatieprijs’, ‘Lokale held’, ‘Oeuvreprijs’ en de ‘Start-up prijs’ persoonlijk overhandigd. Zo werd Natural Yachts ook verrast door twee juryleden van de Boot van het Jaar verkiezing en werd de Start-up prijs 2020 overhandigt op het kantoor van Natural Yachts. 

Met een persoonlijk woord namens de jury:  
“Het familiebedrijf bestaat sinds 2019 en richt zich op de groene trend van het duurzame varen. Hun missie is om varen zonder milieubelasting mogelijk te maken. Dat doet het bedrijf door het aanbieden en verhuren van moderne jachten met innovatieve techniek, met deels of volledig elektrisch aangedreven jachten en de mogelijkheid om aan boord groene stroom te produceren. Moderne technieken als een brandstofcel range extender maken de waterrecreant onafhankelijk van walstroom. 

In het Experience Center kunnen consumenten kennismaken met de verschillende vormen van elektrisch varen en dankzij de verhuur kunnen ze de jachten gedurende een langere tijd ervaren.

Natural Yachts is een duurzame, goed doordachte start-up, waarvan we in de toekomst veel mogen verwachten.”

Watersport en energietransitie

FME-lid Electric Ship Facilities uit Heeg participeert in het programma Green Shipping Waddenzee om de weg voor te bereiden voor Methanol als energiedrager in de maritieme omgeving. De hiervoor benodigde techniek van optimale aandrijflijn tot en met Direct Methanol Fuel Cell wordt allereerst ingebouwd in een mooie lijn schepen van Natural Yachts. Natural Yachts maakt watersport in combinatie met de energie transitie heel logisch. De ervaringen met elektrisch varen die zijn ontstaan binnen Electric Ship Facilities, ook een bedrijf van familie Poorting, draagt hier uiteraard aan bij. Binnen Natural Yachts wordt de lijn van motor- en zeilboten op de werf in Friesland voorzien van duurzame techniek van Electric Ship Facilities. De moderne jachten in combinatie met innovatieve techniek maken de jachten geschikt voor de toekomst.

Het doel van Natural Yachts is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het zero-emissie varen om zo de watersport energietransitie een impuls te geven. De gewonnen Start-up prijs kan hier mooi aan bijdragen.

Experience Center

In het Experience Center van Natural Yachts kun je de zero-emissielijn Northman jachten ervaren. De Nexus Revo 870 Electric, een negen meter sportieve motorboot die zowel benedendeks als buiten veel comfort biedt. De Northman 1200 is een luxe motorjacht van twaalf meter met drie hutten en twee badkamers, een ideale familie boot. Door het 360 graden uitzicht in de salon waar de keuken en leefruimte zich bevindt, een groot zonnedek lounge op het dak en een ruim zwemplateau biedt dit jacht alles wat nodig is voor een ontspannen vaarbeleving.

Ook biedt Natural Yachts de lijn Maxus zeilboten aan van 22 tot 34 voet. De complete lijn zeilboten is ook leverbaar met een 100% elektrische aandrijving en bijbehorende facilitaire systemen.